23 Kasım 2017 Perşembe

İÇİNDEKİ ÇOCUĞU ŞİFALANDIR

                      İyi olmak istiyorsan içindeki çocuğa gitmelisin.  Önce onunla  yüzleşmeli ve onu ne kadar ihmal ettiğinin farkına varmalısın. O iyileşmeden sen de iyi olamazsın.

İçindeki çocukla konuş. Sana anlattıklarına kulak ver. Dinle onu. En çok nelere üzülmüş, nelere sevinmiş? Kimler yaralamış onu? Bil ki yaralarının sarılmasını istiyor. Senin sevgine, şefkatine ihtiyacı var. Ayağa kalkabilmesi, yoluna devam edebilmesi için elinden tutmanı bekliyor. Ona ancak sen iyi gelirsin. Sen onu görmezden gelmeye devam ettikçe o daha çok yaralanıp üzülecek. Daha çok ilgi bekleyecek. Daha da mutsuz olacak ve sen içindeki huzursuzluğa, anlamsız kargaşaya bir türlü yanıt bulamayacaksın. Kendince yeterli bulmadığın sevgisiz bir hayat yaşamaya devam edeceksin. Ne gerçekten sevebilecek ne de sevildiğinin farkına varabileceksin. Bundan kurtulmak istemez misin?
Cevabın ''evet'' ise gözlerini kapat ve içindeki çocuğa git. Artık yalnız olmadığını söyle.


Aşağıdaki adımları takip ederek bunu yapabilirsin.

Gözlerin kapalı derin nefesler alarak sakinleş. Nefesini takip et. Vücudunda izlediği yolu gözlemle. Nefesinin yavaşladığını, dinginleştiğini hisset. Sonra  çocukluğuna git. Onu nasıl görüyorsun iyice bak. Onunla konuş ve ondan özür dile. Bugüne kadar onu ihmal ettiğin için, görmezden geldiğin için, yalnız bıraktığın için ve hatta onu yok saydığın için ondan özür dile. Anlatmak
istediğin ne varsa anlat ona. Gözlerinin içine bak ve onu ne kadar sevdiğini, bundan sonra asla yalnız bırakmayacağını söyle. Sana söylediklerini dinle.Tüm sevginle ona sarıl ve kucakla onu. Şimdi yavaşça gözlerini açabilirsin. Şifa olsun.

Unutma onu iyileştirmeden sen de iyileşmezsin. İçindeki çocuğu mutlu etmek istiyorsan kendine zaman ayır ve seni mutlu edecek birşey yap.

SEDA ERAY     

1 yorum: