24 Kasım 2015 Salı

Örnek Aile Penguenler

ÖRNEK AİLE PENGUENLER

Penguenlerin hikayesini bilir misiniz? Dişi yumurtladığı zaman, erkek penguen, günlerce kar, fırtına demeden öylece yumurtanın üstünde oturup, hiç kalkmadan onu ısıtır. Bilir ki, kalkarsa yumurtadan yavrusu çıkmadan ölür. Anne penguen ise, ölümü göze alarak soğuk, buz tutmuş sularda avlanmaya çıkar. Bazen günlerce gelmediği olur. Avladığı balıkların hepsini yemez. Çenesinin içindeki boşlukta biriktirip, eşiyle paylaşmak için yuvasına götürür.  Bahar geldiğinde babalarının, soğuktan iyi koruyabilmiş olduğu yavrular yumurtadan çıkar.
Hayatı paylaşmaya güzel bir örnektir penguenler. Tek eşli yaşayan inanılmaz hayvanlar, aile olabilmenin temelinde yatan paylaşma duygusu, sevgi, fedakarlık, güven ve sadakate sahiptirler. Anne güvenle yumurtasını babaya teslim etmiştir. Baba sevgi ve sorumluluk bilinci ile onu ısıtır. Sabırla, açlığına rağmen, eşini bekler. Anne sevgiyle yemeğini paylaşır. Her ikisi de yapmaları gereken fedakarlığı yapmaktadırlar. Zorluktan, sorumluluktan kaçmadan yapmaktadırlar. Ayrılıklarında bile bir olduklarını, aynı amaç için çabaladıklarını bilirler.
Kaç tane anne-baba penguenler kadar örnek olabiliyor evlatlarına ve kaçımız gerçek aile olabilmenin, hayat arkadaşlığının ne demek olduğunun tam anlamını verebiliyoruz çocuklarımıza?

Seda Eray

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder