13 Ekim 2015 Salı

Kedine bakma meditasyonu

Kedine Bakma Meditasyonu


Aynaya baktığında ne görüyorsun?  Gördüğün sen misin? Peki, içine bakabiliyor musun yoksa sadece gördüğüne mi bakıyorsun? Sadece aynada gördüğünden mi ibaretsin? Gerçekte kimsin sen? Kendini bulmak ister misin?
Şimdi aynaya tekrar bak, bu sefer gözlerin kapalı olarak. Çünkü görmen gereken görüntün değil. Derine inmeli ve içine bakmalısın. İçindeki gücün farkına varmalısın.
Şimdi gözlerini kapat ve derin bir nefes al.  Yavaşça 30' dan geriye say. Sadece kendine, yüreğine odaklan. Onu hisset. Elini kalbinin üstüne koy. Kalp atışlarını dinle ve iyice sakinleşene kadar bekle. Tüm düşünceleri bırak, hepsinden uzaklaş. İçinde gezindiğini imgele. Ayaklarından başlayarak ağır ağır yukarı çık. Kalbine kadar gel. Şimdi tam kalbindesin. Onu dinlemeni, hissetmeni bekliyor.
Buna hazır olduğunda iç sesini duyacaksın, yüreğinin sesini. Kulak ver. Sana, seni anlatacak. Sana, kim olduğunu söyleyecek ve neye ihtiyacın olduğunu. Korkuların, sevinçlerin, üzüntülerin.  Hepsi orada saklı. Ortaya çıkmaya ihtiyacı olan her ne ise, sana onu verecek. Belki şifaya, belki huzura, belki sevgiye ihtiyacın var. Sana onu söyleyecek. Gerçekte sen kimsen, ne istiyorsan sana o gelecek. İyice dinle onu.
İçindeki sesi tamamen duyduğundan emin olduktan sonra, bir parçanı orada bırakarak, ağır ağır dışarı çık ve gözlerini aç.
Kendini bulabilmen için tek yapman gereken kendini anlamayı öğrenmek.  

SEDA ERAY

3 yorum:

  1. Eminimki insan orda nefsi ile başbaşa kalır ve bu arada vicdan devreye girer gerçekleri fısıldar ve tekrar nefse geri dönersin iş burdan öteye gitmez

    YanıtlaSil
  2. Eminimki insan orda nefsi ile başbaşa kalır ve bu arada vicdan devreye girer gerçekleri fısıldar ve tekrar nefse geri dönersin iş burdan öteye gitmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğunlukla olan budur. Yine de herkese göre değişebilir. Belki bir adım daha ileri...

      Sil