21 Ekim 2015 Çarşamba

Rüyalar hakkında bilinmeyenler

Rüyalar Hakkında Bilinmeyenler


Herkes renkli rüya göremez. Yapılan araştırmalarda kadınların erkeklere göre daha renkli rüyalargördükleri saptanmıştır. Körler de rüya görebilir. Görme yeteneğini sonradan kaybedenler görsel imgeleri de görebilir. Doğuştan görme engeli olanlar görsel imgeleri göremezler ama ses, koku, dokunma ve duyguları hissederler.
Rüyalarımızın, uyandıktan 5 dakika sonra yarısını, 10 dakika sonra da % 90'ının unuturuz. Her insan rüya görür.
Rüya görmediğini söyleyenler aslında rüyalarını hatırlamayanlardır. Rüyalarda sadece bildiğimiz yüzleri görürüz. Hayatlarımız boyunca bir şekilde karşımıza çıkmış, hatırlamadığımız ya da kime ait olduğunu bilmediğimiz yüzlerdir. Rüyalar sembollerden oluşur. Genellikle görülen nesne ile doğrudan ilgili değildir. Daha çok nesnenin işlevi ile ilgili olabilir.
Rüyaların birçoğu bilinçaltından kaynaklanır. Bastırılmış duygular ortaya çıkar. Pozitif duygulardan çok negatif duygular görülür.
Hayvanlar da rüya görür. Bazı hayvanların rüya görme yetenekleri daha fazladır.
Bazı özel rüyalar hariç, rüyalarda suratlar net değildir.
Horlayan insanların daha az, daha kısa rüya gördükleri ve çoğunlukla rüyalarını unuttukları düşünülmektedir
Rüyalar dış etkilerden etkilenir. Müzik çalarken uyuyorsanız, rüyanızda kendinizi konserde görebilir veya rüyanızda radyo dinleyebilirsiniz.
Erkeklerin rüyalarında gördüğü karakterlerin %70'i erkektir. Kadınlarda ise bu oran %50'dir.
Rüyalarında gelecekle ilgili bilgi alabilenler ve dejavu yaşayanlar vardır.
Uyarıcı ve yol gösterici rüyaların yanında yaşanmış acı veren olaylarla ilgili şifalandırıcı rüyaların da olduğu bilinmektedir.
SEDA ERAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder